lauantai 18. elokuuta 2012

Avioliittojoogaa


Huomenna on kundaliinijoogaopettajakoulutuksen loppukoe, ja minä lopetin juuri luku-urakan. Tai muistiinpanot pitää vielä kerrata, mutta kirja on nyt luettu kahteen kertaan kannesta kanteen. Kaikki oleellinen on nyt päässä, muistissa. Eri asia sitten on, miten asiat saa kokeessa kaivettua muistista ulos.

Kirja on pullollaan kundaliinijoogamestari Yogi Bhajanin luentoja ja ylipäänsä erimittaisia kommentteja eri asioihin. Niitä lukiessa kävi välillä mielessä, että eiköhän tuotakin asiaa olisi voinut sanoa jotenkin helpommin, vääntää rautalangasta. Tai voi olla, että jokin Yogi Bhajanin hankalasti avautuva selitys oli jo rautalangasta vääntämistä, mutta siltikään asia ei tahdo lukijalle aueta. Ehkä lukija ei ole vielä valmis sisäistämään kyseistä asiaa. Sitten taas joissakin kohdissa Yogi Bhajan tekee aivan mahtavia kiteytyksiä. Yksi suosikeistani on hänen kommenttinsa avioliitosta, joka on ”the hardest yoga of all, because you really have to relax, keep up, let go and breathe!” Eli suomeksi suurin piirtein niin, että avioliitto on kaikkein vaikeinta joogaa, sillä avioliitossa pitää rentoutua, jatkaa hellittämättä, päästää irti ja hengittää.

1 kommentti:

Nainen Nelikymppinen kirjoitti...

Mestari Bhajan osuu niin oikeaan kommentissaan, sitäpä se avioelämä juuri on, myötä- ja vastamäessä. Hurjan paljon tsemppiä loppukokeeseen!