lauantai 11. elokuuta 2012

Pyörämatkalla jossain päin Suomea

Yksi kesän kohokohdista on käsillä. Ehkä se eniten odottamani. Me olemme siipan kanssa kesälomareissussa polkupyörillä. Tänään jo kolmas ajopäivä menossa, kunhan pääsemme lähtemään täältä sukulaisten hoteista. Luvassa on mäkistä tietä, vastatuulta ja noin 65 kilometrin matka. Onneksi aika on, lomalla kun ollaan.

Laskeskelimme eilen, että tämä on jo kahdestoista präkkäinen kesä, kun me pyöräilemme lomailun merkeissä. Monta kesää on pyöräilty Ahvenanmaalla, mutta yhtä monta myös mantereella, lähinnä eteläisessä ja läntisessä Suomessa, sillä muualla päivämatkat venyisivät liian pitkiksi.

Lisäys: Jostakin syystä minulle annettiin ennen lähtöä harhaanjohtavaa tietoa päivän etapista. Tuuli ei ollut koko ajan vastainen, vaan välillä se puhalsi meidän selkien takaa. Lisäksi matkan pituus oli 80 kilometriä 65 sijaan. Matkalla piiiitkiä ylämäkiä; miten ne ylämäet tuntuvatkin aina olevan pidempiä ja jyrkempiä kuin alamäet. Matkan suunnasta riippumatta. Välillä meinasi usko loppua (ja kunto), mutta täällä van ollaan, päivän  määränpäässä.

Ei kommentteja: