sunnuntai 5. elokuuta 2012

Meditaation harjoitteluaTiettyjen tapahtumakulkujen seurauksena olen päätynyt tekemään Sodarshan Chakra Kriyaa osana aamuharjoitustani. Tai en ole ihan varma voiko sitä vielä kutsua kyseisen meditaation tekemiseksi, ehkä vielä harjoittelen ja opettelen että voisin joskus sitä tehdä ihan oikeasti. Mutta jo muutaman aamun jälkeen meditaatio alkaa vaikuttaa mahdolliselta joskus tehdä ihan kunnolla.

Meditaation ohjeessa sanotaan, että sitä voi tehdä 11–31 minuuttia aluksi, ja siitä kasvattaa aikaa aina kahteen ja puoleen tuntiin. Jostain luin kundaliinijoogamestari Yogi Bhajanin sanoneen, että hyvin voi aloittaa tekemällä aluksi vain viisi minuuttia, ja siitä kasvattaa aikaa. Minä aloitin kolmella minuutilla. Nyt olen päässyt jo neljään.

Kun yritin tehdä Sodarshan Chakra Kriyaa ensimmäisen kerran, ei hengityksen pysäyttäminen tahtonut ottaa onnistuakseen oikein ollenkaan. Päädyin moneen kertaan pärskimään ja haukkomaan henkeäni. Sama tukehtumisen tunne ja lapsuuden muisto järveen tippumisesta nousi mieleeni. Olin aika skeptinen sen suhteen, että onnistunko ollenkaan tekemään kyseistä meditaatiota. Toisella kerralla homma sujui jo paremmin, ja siitä se on vaan helpottunut joka kerta. En kylläkään vieläkään onnistu pysäyttämään hengitystä niin pitkäksi aikaa, että ehtisin tehdä kaikki 48 vatsan pumppausta. Tänä aamuna kokeilin ensimmäistä kertaa, ja tuloksena oli taas vatsakeskuksesta liikkeelle lähtevä kauhun tunne. Parempi siis odotella ja antaa ajan kuluessa vatsan pumppausten määrän lisääntyä siihen 48:aan. Sellainen 36–42 pumppausta menee jo ihan mukavasti, alussa 24 oli sopiva määrä.

Katsotaan kuinka käy. Ei minulla ole mitään erityisiä tavoitteita tämänkään meditaation suhteen, nyt vaan sen tekeminen tuli ajankohtaiseksi.

Ei kommentteja: