keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Hikistä hommaaTällä viikolla tosiaankin sijaistan toista kundaliinijoogaopettajaa. Ja sijaisuuden merkeissä minulla oli eilen kaksi tuntia, toinen aamupäivällä ja toinen illalla. Mutta varsinkin illan tunnilla tuli selväksi, että näissä lämpötiloissa on alettava vähän katsoa millaisia harjoituksia tunnille valitsen. Illan harjoitus nimittäin sisälsi paljon tanssimista ja pomppimista, ja niinpä siitä tuli aika hikinen. Kukaan ei valittanut, mutta kohtuullisen nuutuneelta alkoivat joogaajat näyttää jossakin vaiheessa.

Siispä lisää meditointia ja hengittelyä, ja vähemmän pomppimista. Itse asiassa hengittäminen, ja siis hengitysharjoitukset eli pranayamat ovat juuri sopivaa puuhaa näillä keleillä. On helppo hengittää, kun ilma on kosteaa ja lämmintä. Tai en minä tiedä onko hengittäminen sen helpompaa, mutta ainakin keuhkoille tällaisen ilman hengittely on hyväksi.


Tänään minulla ei ole yhtään joogatuntia, mutta huomenna taas kaksi. Siispä pranayama-kirja esiin, ja sieltä sopivat harjoitukset peliin. Ja mielellään jotain muuta kuin tulihengitystä, tuntuu että senkin tekeminen puskee hien pintaan. Mieluummin vaikka viilentävää sitali pranayamaa. Tai jotain muuta, valikoimaahan kundaliinijoogassa riittää.

2 kommenttia:

hanna o. kirjoitti...

Juu hiki tuli :-), mutta ei tunti ollut mitenkään erityisen raskas. Toisinaan tekee ihan hyvää pomppia ja tanssia hiki päässä. Ja eilen oli niin kuuma, että oli hiki jo valmiiksi tunnille tullessa, joten nou hätä. Tosin normaalia lämpimämpi huoneilma saa kropan venymään vähän liikaa ja lihakset kipeytyvät helpommin - ja niin kävi nytkin (au, sanoo alaselkä ja etureidet). Mutta toki hengitysharjoitukset ja rauhallisempi meno on tervetullutta - kunhan ei liian kevyeks heittäydytä. :-)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Heh, ei heittäydytä liian kevyiksi. Otetaan vaan lyhyenpi harjoitussarja ja siihen sitten kevyempää tekemistä tykö. Mukava kuulla että ei ollut liian hikistä tai raskasta :)

Itse muistan jollakin kesäisellä kundaliinijoogatunnilla miettineeni, miten ihminen voi hiota jaloistaan niin, että säärtä pitkin valuu noro. Niin huonosti hikoilevalle ihmiselle kuin minä se oli erikoista.