torstai 23. elokuuta 2012

Iltajoogaa


Ohjaan tänään poikkeuksellisesti kundaliinijoogatunnin vielä illalla. Tunti loppuu vasta klo 20, ja sen jälkeen pitää vielä katsoa sali ja muut paikat kuntoon, sammutella valot ja niin edelleen. Sitten polkaisen kotiin.

Iltatunti on minulle vähän hankala, koska olen tottunut olemaan vuoteessa jo klo 21. Mutta heti joogan ohjaamisen jälkeen tahtoo käydä niin, että sinne vuoteeseen on ihan turha mennä. Ohjaaminen energisoi ja virkistää niin, että uni ei tosiaankaan tule heti silmään. Pitää vaan rauhassa odotella, että jotenkin laskeudun sellaiseen rauhalliseen olotilaan, jossa nukkuminen on taas mahdollista.

11 kommenttia:

Gian Terath kirjoitti...

Teen itse nyt sellaista tosi energisoivaa kriyaa (lymphajärjestelmälle). Tai ei se musta heti tuntunu nyt niin mahottoman virkistävältä, mutta sit vaan huomasin, et hyppelehdin kotona ihan pirteenä vielä yhdentoista aikoihin. Tein aluks sarjaa iltapäivällä, mutta nyt oon yrittänyt siirtää sitä aamuun, ku eihän siitä tuu mitään, et on vielä puoliltaöin ihan pirtsakka. Et kyllä nää harjoitukset vaan voi tosiaan yllättävän paljon energisoida.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kyllä energisoi! Ja musta on tosi yllättävää miten harjoitukset energisoi vaikka ei itse sitä varsinaisesti teekään, vaan ohjaa sen.

Mä olen aina tykännyt tehdä joogaharjoitukset aamulla. Ja ennen kuin olin tutustunutkaan koko kundaliinijoogaan, halusin käydä kuntosalilla ja/tai lenkillä aamulla. Koko päivä lähtee ihan eri tavalla käyntiin, kun on harrastanut jonkin sortin liikuntaa heti aamusta.

Iltaisin voisin ajatella tehdä jonkin meditaation, mutta sitä en ole vielä ottanut rutiineihini. Tai itse asiassa olen vähän ajatellut opetella Kirtan Sohilan, ja lukea sen joka ilta vuoteessa. Pitäisi vaan ostaa se Snatam Kaurin levy, josta Kirtan Sohila löytyy, ja opetella oikea ääntämys. Luulen että se voisi maadottaa hyvin ja auttaa nukahtamaan joogaohjauksenkin jälkeen.

Gian Terath kirjoitti...

Aamu on tosiaan hyvä harjoitusaika, just ny mulle 05 on kuitenki liian aikaista. Mutta myöhemmin sit toisaalla.Vaan onneks on vapaampiakin aamuja, ettei tarvii kiirehtiä. Mua huvitti eilen, kun kattelin kirjasta kriyoja ja medejä, et "tääpä ois kiva, niin ja tää, ja tätä mä haluisin kans kokeilla, vaan entäpä tää, näyttääpä kiinnostavalta..." Kirtan Sohila on mulle vielä tuntematon, mutta kiva ois siihenkin tutustua, maadottuminen illalla olis nimittäin välillä kyl tarpeen.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Juu, toi on tosi tuttua, että vaan selailee kirjoja ja miettii mitä harjoitusta tekis, eikä sitten oikein osaa päättää kun on niin paljon kivoja.

Siitä tuli mieleen vähän samantapainen ilmiö, joka sattui minulle ja kanssajoogaajallekin, kun luimme loppukokeeseen. Kirjassa kun käydään läpi chakrojen epätasapainoa ja 10 kehon epätasapainoa, ja mitäs sielä oli vielä. Niin kun niitä lukee, tulee lääkärikirjailmiö ja huomaa kuinka itsellä on IHAN KAIKKI epätasapainossa ja jokaista mahdollista oiretta. Ja sitten tietenkin pitäisi tehdä niitä kaikkia epätasapainoja korjaavat harjoitukset & meditaatiot. Siinä meneekin loppuelämä rattoisasti :)

Gian Terath kirjoitti...

: D Niinpä! Muistan just yhdessä chakra-workshopissa ajatelleeni, että joo, kyllä, kyllä, ihan kaikissa chakroissa on ollu systeemit niin sekasin jotta! Ja tietty töitä riittää edelleen, mut onneks ei ny enää tarvii ihan niin mahottomia hommia elämässään tehä kuin joskus aikaisemmin ja laittaa chakroja ihan vinksalleen - ja onneks näin, huh huh.

Mutta joo, niin on tarvetta kaikenlaisille kriyoille ja medeille! Itse oon vaan sit ajatellut niin, että ei muuta kuin pitää huolta päivittäisestä harjoituksesta, niin kyllä kaikki sit siitä sumpliutuu. Olen myös huomannut, että tuntuu mukavalta tehdä esim. se 40 pv samaa harjoitusta - en oikein osaa jatkuvasti vaihtaa harjoitusta, eikä siitä varmaan olis sitten niin hyötyäkään. Olis kiva kuulla sun mietteitä tästä asiasta, tosin varmaan oot jo aiemmin kirjoittanut aiheesta.

Gian Terath kirjoitti...

Taiski muuten mun piristyminen johtua myös aika paljon vihreästä teestä. Olen aina pitänyt sitä varsin harmittomana ja hyvänä juomana ja juonkin sitä usein pannullisen alkuehtoosta. Katsoin tänään netistä vihreän teen piristävyyttä ja sehän taitaakin olla varsin stimuloiva juoma : )

Jagdev Kaur kirjoitti...

Ahaa, jäljet siis johtavat teepannulle. Kyllä, vihreässä teessä on kofeiinia ihan riittävästi pitämään joginin hereillä.

Minulla oli jossakin vaiheessa, kun alkoholi oli jäänyt jo kokonaan juomalistalta pois, tapana juoda perjantaisin ruuan kanssa puolen litran pullo kolajuomaa. Se oli minun perjantaipullo, herkuttelua ja hemmottelua. Mutta siitäkin tavasta piti irtautua, kun kolajuoma piti hyvin hereillä sellaisen 6-7 tuntia.

Muuten, sellainen kysymys virisi, että onko Jyväskylässä missään säännöllisiä tai epäsäännöllisiä kundaliinijoogatunteja. Eli jos ihminen haluaisi siellä harrastaa kundaliinijoogaa, miten se onnistuisi? Sinä varmasti tiedät, eikö?

Gian Terath kirjoitti...

Täällä ei ole vielä säännöllistä opetusta. Rampal Kaur Espoosta on käynyt pitämässä täällä workshoppeja noin kerran kuukaudessa ja seuraavat ovat tulossa 1. ja 29.9. Itse aion myös ryhtyä pitämään tunteja ensi keväänä kerran viikossa.

Oi joi näitä kaiken maailman piristysdrinksuja - tutkailinkin jo Ekolosta kofeiinittomia vaihtoehtoja, vihreä tee kun on musta tosi hyvää.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Minä vannon nykyisin Yogi-teen nimeen, vaikka olen joskus ollut vihreän teen ystävä. Yogi-teetä hankkiessa pitää vaan tietää ne pari makua, joissa onkin sitten kofeiinia eli teenlehtiä mukana.

Sanotko vielä missä Rampal Kaur pitää workshoppeja ja missä sinä tulet pitämään tuntisi. Saadaan yksi Jyväskylään muuttava ohjattua oikeaan paikkaan :)

Gian Terath kirjoitti...

Tunnit ovat Ruusu-Risti temppelillä Halssilassa, workshopit la klo 9-13 ja omat tuntini ovat tiistaisin tammikuusta alkaen, mahdollisesti klo 17 alkaen.

Aivan ihanasti kuvasit tämän päivän pitkää sadhanaanne ja oloa meditaation jälkeen. Tunnistan siitä myös omia kokemuksiani.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kiitos Gian Terath :)